5 tipov ako vytvoriť krásnu záhradu a trávnik

Tento rok môžete udržať váš trávnik stále zelený, zdravý a prosperujúci pomocou týchto užitočných záhradníckych tipov!

 garden

 

Leto je ideálne obdobie kedy sa dostať von a objať Matku prírodu. V tomto období sa veľa času trávi vonku pri grilovaní či úpravách záhradiek a posledná vec, ktorú chceme, je nevzhľadný trávnik s vypálenými škvrnami od slnka či, pre nás psíčkarov, od psieho moču.  

Tento rok môžete udržať váš trávnik stále zelený, zdravý a prosperujúci pomocou týchto užitočných záhradníckych tipov!

 

1. Vyberte si pre záhradku správne miesto

 Umiestnenie, umiestnenie, umiestnenie!

Jednou z najdôležitejších vecí, ktoré je potrebné zvážiť pri plánovaní záhrady je jej umiestnenie. Väčšina letnej zeleniny potrebuje šesť až osem hodín slnečného svitu denne, takže vyberte najslnečnejšie miesto na vašom dvore.

Zdravá pôda je dôležitou zložkou pri pestovaní zdravých plodín. Tiež zvážte urobiť aj test pôdy, aby ste zistili, aké živiny môžu pôde chýbať. Väčšine kvetinových záhrad sa bude dariť na plnom  letnom slnku. Ak rastlinky začnú vädnúť, je to pravdepodobne znamenie, že potrebujú viac vody. Zvážte aj pridanie mulču na pomoc rastlinám pri udržiavaní dostatočnej  vlhkosti.

sunflower 2. Vyberte správnu rastlinu v správny čas

Zelenina sa rozdeleľuje do dvoch kategórií: do teplého ročného obdoba a do chladného ročného obdobia.

Pri sadení v lete, venujte pozornosť dátumom s možnosťou prízemného mrazu a vyberte si podľa možnosti tie dni, keď je nulová štatistická šanca teplôt pod nulou. Je to šikovný nápad počkať, a sadiť až po tomto dátume.

Medzi plodiny, ktorým sa darí v letných záhradách patrí; okra, sladké zemiaky, uhorky, tekvica, fazuľa, papriky, baklažány, poľný hrach, tekvica, paradajky, fazuľu a lima fazuľa.

3. Polievanie

Počas teplých letných dní sa  voda vyparí rýchlo, a to najmä počas poludnia. Je dôležité zalievať kvetiny, trávniky a plodiny v dopoludňajších hodinách, aby mali životne dôležitú vlhkost počas celého dňa.Vyhnite sa zalievaniu vo večerných hodinách, pretože voda môže zostať na tráve cez noc, čo môže spôsobiť ochorenie trávnika.

4. Starostlivoť o záhradu

V záujme zachovania buriny na uzde sa ju snažte vytiahnuť, akonáhle sa objaví. To je oveľa lepšia voľba ako ju ťahať von neskôr už potom, čo vytvorila silný koreňový systém.

Mať dobrý základ pôdy je základ pre zdravú a krásnu záhradu. Budovanie vlastného kompostu je skvelý spôsob, ako pridať živiny pre vonkajšie ako aj pre bytové rastliny. Tiež je to skvelý spôsob recyklácie! Všetko, čo potrebujete, je nádoba so spodkom naplneným zemou kam môžete postupne pridávať biologicky odbúrateľný odpad.

5. Udržiavanie krásneho a zdravého trávnika

Kosenie trávnika príliš nízko môže často spôsobiť hnedé, hole  trávniky. Koste preto nie viac ako jednu tretinu výšky trávy. Tým sa obmedí stress koreňového system trávnika. 

DogRocksPre majiteľov psov, zvážte použitie skál DogRocks® , ktoré zamedzia tvorbe vypálených škvŕn na trávniku od psieho moču. Dusík v psom moči môže spôsobiť trávne popáleniny, ktoré vyzerajú ako nepríjemné hnedé škvrny odumretej trávy roztrúsené po celom dvore. DogRocks® odfiltruje nečistoty z vody, ako je cín, amoniak a dusičnany.

 Stačí vložiť skaly Dog Rocks® do misky s vodou vášho psa. Pes bude piť čistejšiu vodu a váš trávnik sa obnoví. Tento jedinečný prírodný produkt bude prínosom pre vášho psa, váš trávnik aj pre vás.

DogRocks

 

 

 

 

 

 

 

 

Týchto päť jednoduchých tipov môžu výrazne zlepšiť životnosť vašej záhrady a trávnika. Slnečné svetlo, voda, kompost a produkty, ako Dog Rocks® pre chovateľov domácich zvierat pomôžu udržať zdravý a krásny, zelený trávnik počas celého leta!