Dvierka pre psov - Ako si správne vybrať dvierka pre psa a mačku?

 

 

 

dvierka pre psov  

Brix chce zostať doma...potom chce vybehnúť von...potom sa chce vrátiť...a opäť chce vybehnúť von...

 

Ak máte neposedného psíka či jednoducho chcete poskytnúť domácemu miláčikovi čo najviac voľnosti, mohli by ste sa zamyslieť nad kúpou prechodných dvierok. Najpredávanejšia značka prechodných dvierok na svete PetSafe - dvierka Staywell® ponúka najrôznejšie možnosti výberu dvierok tak, aby vyhovovali potrebám vašej domácnosti. Či už hľadáte dvierka pre mačku alebo pre veľkého psa...stačí si len vybrať.


 

 

Čo treba pred kúpou dvierok zvážiť ?

Veľkosť - samozrejme je potrebné vybrať si dvierka podľa váhy mačky/psa avšak veľmi dôležité je vybrať si dvierka, ktorých šírka a výška je väčšia ako najširšia a najvyššia časť tela mačky/psa. Správnu výšku dvierok zistíte tak, že (najmä) psa odmeriate v kohútiku. 

Dizajn - PetSafe dvierka - Staywell - sa dajú nainštalovať do rôznych druhov dverí, plastu, kovu, skla a dokonca aj do steny. Pred kúpou dvierok teda zvážte kam ich chcete umiestniť - vyberte si správnu povrchovú úpravu (biele, drevo, hliník) a nezabudnite si zmerať hrúbku materiálu kam budete dvierka inštalovať (napr. inštalácia do steny si môže vyžadovať inštaláciu extra tunelu, ktorý je možné objednať k dvierkam). Štandardne ale platí, že väčšinu dvierok môžete bez zakúpenia extra tunela nainštalovať do materiálu s hrúbkou približne 3,5 - 4 cm.

Možnosti uzamykania - Chcete bežné "lietačky" bez špeciálneho uzatvárania alebo chcete najmodernejšiu technológiu, ktorá povolí otvorenie dvierok iba psovi či mačke so špeciálnym infra-red klúčom, magnetickým kľúčom, či dokonca čipom Vášho zvieratka?

 

 Dostupné možnosti uzamykania dvierok:

» dvierka - s vnútornou bariérou - Dvierka sa plne uzatvárajú zásuvnou bariérou iba z vnútra.

Dvierka pre psov - s manuálnym uzamykaním TU

Dvierka pre mačky - s manuálnym uzamykaním TU

» dvierka so štvorsmerný manuálny systém - ktorý sa dá nastaviť na premávku: otvorené, zatvorené, iba dnu, iba von


» magnetické dvierka pre psov - Dvierka sa otvorie iba zvieratku s magnetickým obojkom

Magnetické dvierka pre psov - s manuálnym uzamykaním TU

Magnetické dvierka pre mačky - s manuálnym uzamykaním TU


» dvierka s infra-red technológiu - Dvierka sa otvorie iba zvieratku s magnetickým obojkom

Dvierka pre psov - s infra red uzamykaním TU

Dvierka pre mačky - s infra red uzamykaním TU


» dvierka na čip - čipová technológia - Dvierka sa otvoria iba zvieratku, ktoré má elektronický čip. Dvierka sa dajú naprogramovať na viac zvierat s elektronickými čipmi. Zvieratko nemusí nosiť žiadny obojok.

Dvierka pre psov  na čip TU

Dvierka pre mačky  na čip TU

 

Čoho sa treba pred kúpou dvierok pre psa a mačku vyvarovať?

Nekupujte dvierka, ktoré sú pre psa alebo mačku príliš tesné či priveľké.

Ak kupujete dvierka pre šteniatko, zvážte veľkosť do akej dorastie. Ak kupujete dvierka pre stredne veľkého alebo veľkého psa, zvážte ako jeho výšku tak aj šírku. Nniektoré dvierka nemusia mať dostatočnú šírku vnútorného otvoru, aby pes pohodlne prešiel. 

 Pred kúpou dvierok pre psa a mačku správne zmerajte veľkosť Vášho psíka alebo mačky, aby ste predišli nechceným úrazom pri ich používaní či starostiam s vrátením alebo vymieňaním tovaru predajcovi. 

 Aj keď dvierka poskytujú vášmu domácemu miláčikovi a taktiež vám voľnosť a pohodlie, nezabúdajte najmä so psíkom tráviť spoločné chvíle. Nezabúdajte, že ak sa mu nebudete dostatočne venovať, bude mať tendencie nájsť si iné, možno deštruktívne a nevítané aktivity vo vašom dome, byte či na záhradke. Nič nenahradí denné prechádzky či zabehanie si s obľúbenou osobou...

 

baner_dvierka

 

tien