Behanie so psom - čo sa vám bude hodiť - základná výbava

 

Beh so psom je skvelá aktivita na aktívny spoločný oddych, ktorý udržiava vás aj vášho psa v skvelej fyzickej aj psychickej kondícii!

Dobré vybavenie k behu so psom patrí a vôbec toho nemusíte mať veľa. Kvalita prevýši kvantitu. Dobrý pás na behanie so psom či kvalitný postoj pre psa je určite základom vybavenia každého bežca, majiteľa psa. Pás uskladní všetky potrebné drobnosti, prípadne aj fľašu na vodu pre majiteľa ako aj skladateľnú misku pre psa na vodu.

 

pas na behanie

pas na behanie  

 

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowl

Táto minimalistická miska pre psov je vyrobená z plne vodotesnej tkaniny. Je ideálna pre doplnenie tekutín a energie na vašich spoločných cestách. Jednoduchá konštrukcia uľahčuje jej čistenie a skladovanie. Konštrukcia misky je vyrobená s jednou stenou pre jej jednoduché čistenie.

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

Ultraľahká miska, ktorá je zbalitelná do seba pre dokonalú prenosnosť. Inšpirovaná bežcami a je určená pre tých, ktorí sa snažia zbaviť každého nepotrebného miesta či gramu hmotnosti navyše. Dá sa zapnúť do vrecka pásu Trail Runner ™, rovnako sa zmestí do väčšiny odevov na behanie.

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

 

  Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

ilustracia tien

 

Postroj a vodítko na behanie je základ 

 

Základom je polostrovný, mäkký postroj pre psa, ktorý zabezpečí jeho pohodlie, viditeľnosť v teréne a obmedzí možnosť poranenia. Postroj na behanie so psom by ste mali doplniť o pevné vodítko, i keď väčšinou možno dávate prednosť naťahovacím vodítkam. Pevné vodítko najlepšie doplnené o naťahovaciu časť tzv. vodítko s amortizérom je na beh najvhodnejšie nakoľko tlmí prípadné výkyvy pri zrýchlení. Vhodné je vodítko o dľžke 2-3m a najlepšie doplnené o reflexné prvky.

 

 Behanie so psom

 

Prečítajte si náš článok ako si správne vybrať postroj pre psov  TU

 

 Vodítko pre psy Ruffwear Slackline Leash 

Vodítko s nastaviteľnou dĺžkou, ktoré môže byť držané v ruke alebo okolo pása. Nastaviteľná dĺžka 1,8 až 1,1 m je výhodou nakoľko sa vodítko prispôsobí podľa nutnosti.

voditko pre psa Ruffwear Slack line

Vodítko pre psy Ruffwear Flat Out Leash

Toto nastaviteľné vodítko pre psov môže byť ručne držané alebo nosené okolo pásu. Unikátna karabína Ruffwear ™ Talon Clip ™ ponúka silné a bezpečné uchytenie k obojku.

voditko pre psa Ruffwear Flat out

ilustracia tien

 

Chladiaca vesta pre horúce letné dni

 

Beh dokáže byť náročnou aktivitou najmä v extrémnom počasí, preto pamätajte že základom je správna hydratácia ale aj ochrana pred prehriatím. Vy si môžete nasadiť šilt a psovi môžete pomôcť pri ochladení ľahkou chladiacou vestou, ktorá funguje na báze vyparovania vody zo špeciálnej tkaniny. Pes je najlepším spoločníkom človeka, a určite to nesmierne sedí na trávenie skutočne kvalitných voľných chvíľ spoločne, kedy si spoločne rozumiete aj bez zbytočných slov.

 

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear Jet Stream™

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear Jet Stream™

Efektívne chladí psy počas ľahkých a rýchlych no vysoko intenzívnych dobrodružstiev pomocou tienenia a odparovania vody.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear Jet Stream™

Chladiaca vesta pre psy Swamp Cooler™

Poskytuje ochranu pred slnkom pričom chladenie zabezpečuje odparovaním vody. Chladiaca vesta Swamp Cooler efektívne ochladzuje v horúcich klimatických podmienkach.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear Swamp cooler™

 

Ako chladenie pomocou vyparovania funguje?

Pozrite si to v praxi: Pomocou technológie tepelného zobrazovania FLIR výrobca Ruffwear podrobil svoje chladiace odevy testu.

Pred: Vonkajšia teplota psa pred nasadením chladiaceho odevu bola 41 ° C.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

Po: Vonkajšia teplota psa po nasadení chladiaceho odevu bola 23,5 ° C.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

 

Prečítajte si náš článok "Behanie so psom - chladiace vesty pre psov, výstroj na horúce letné dni

 

ilustracia tien

 

Topánky pre psa na ochranu jeho labiek

 

V náročnom teréne alebo v extrémnych teplotách oceníte, prekvapivo, aj topánky pre psa.  Psie labky sú citlivé ak nie sú na dlhé túry zvyknuté a to najmä v náročnom teréne, ale oceníte ich aj na rozpálenom povrchu (kamene či chodníky v mestách). Poranenie labky je veľmi nepríjemné a v prípade, že sa to psovi stane, turistika sa viac menej ihneď končí. 

 

 

topanky pre psov

Topánky pre psy Ruffwear Grip Trex Dog Boots

Tieto vysoko výkonné topánky majú robustnú a odolnú podrážku Vibram navrhnutú spoločnosťou Ruffwear, ktorá poskytuje výnimočnú trakciu v rôznom teréne. Dýchateľná sieťovina poskytuje ventiláciu a udržuje nečistoty a špinu od labiek.

Outdoorová obuv pre psy Ruffwear Grip Trex Dog Boots

Topánky pre psy Ruffwear Summit Trex

Zabezpečujú každodennú ochranu labky pred extrémnymi teplotami, abrazívnymi povrchmi a soľou. Podrážka poskytuje flexibilnú trakciu, zatiaľ čo vrchná časť topánočky je trvanlivá, odolná voči poveternostným vplyvom a blokuje vlhkosť a špinu od labiek.

topanky pre psov Summit Trex

 ilustracia tien

 

Zdržíte sa aj cez noc?

Ak plánujete dlhšiu či niekoľkodňovú turistiku a váš pes nie je zvyknutý na dlhý pobyt vonku, najmä cez noc, tak mu spríjemnite pobyt vhodnou podložkou na ležanie alebo skladateľným pelechom, ktorý ho odizoluje od chladivej a tvrdej zeme pre kvalitný oddych a vám nezaberie vo výbave veľa miesta. Pre lepšiu viditeľnosť  psa večer mu na obojok alebo postroj založte kvalitné svetlo, aby ste mali prehľad kde sa nachádza ak je voľne pustený.

Pelech pre psa HIGHLANDS SLEEPING BAG

Je zbaliteľny, odolný spací vak pre udržanie tepla, pohodlia a izoláciu na cestách. Ľahká syntetická izolácia poskytuje teplo a ochranu pred tvrdými, studenými povrchmi a ľahko sa zloží do priloženého vrecka.

Pelech pre psa HIGHLANDS SLEEPING BAG

Svetlo pre psa, Ruffwear - The Beacon

Je vysoko výkonné bezpečnostné svetlo pre psy, ktoré pomáha udržiavať ich viditeľnosť pri slabom osvetlení, alebo nepriaznivom počasí. Svetlo je nabíjateľné, obsahuje voľnu až 3 farieb a 3 režimov svietenia.

 Bezpečnostné svetlo pre psa, Ruffwear - The Beacon™

 ilustracia tien

 

Určite si zaslúži odmenu

Za dobre zvládnuté spoločné aktivity psa určite radi odmeníte v podobe dobrého pamlsku taštičky na odmeny pre psa. Ak so psom behávate často, pozorujte či netreba upraviť aj kŕmnu dávku na deň. Ak pes chudne, zvýšte prísun kvalitného krmiva. 

Taštička Ruffwear Stash Bag™

Ruffwear Stash Bag™ je šikovný zásobník na sáčky, ktorý sa dá pripojiť k ľubovoľnému vodítku Ruffwear. Taštička má obojsmerný zips, vnútorný háčik na kľúče ako aj vnútorné vrecko slúžiace ako organizér pre vaše najdôležitejšie veci.

Taštička Ruffwear Stash Bag™

 

Tasticka stash Bag 

Taštička na odmeny Ruffwear Treat Trader™ Bag

Taštička na pamlsky má vodotesnú vnútornú vložku a vodeodolná vonkajšiu tkaninu plášťa, ktorá chráni pamlsky od vonkajších vplyvov. Taštička na pamlsky sa jednoducho otvára ťahom jazýčka a jej magnetický uzáver vás uistí o jej zatvorení.

Taštička na odmeny Ruffwear Treat Trader™ Bag

 

Tasticka Treat Trader 

 ilustracia tien

 

Doplnok výživy pri náročných výkonoch

Po dlhodobej aktivite psovi môže pomôcť v mobilite kvalitný prípravok na podporu kĺbov. Ak je váš pes vysoko aktívny, odporúčame podporovať zdravie jeho kĺbov pravidelne a to pridaním extra podpory na kĺby do dennej dávky krmiva.

Žuvacie tablety na podporu kĺbov pre psy, VET´S BEST

Vet's Best žuvacie tablety na podporu kĺbov sú doplnok pre psov, ktorý pomáha podporovať normálnu, zdravú chrupavku, spojivové tkanivo a mobilitu kĺbov. Prírodné zložky sú vedecky optimalizované pre lepšiu absorpciu a trávenie, aby tak mohli maximalizovať svoju účinnosť. Sú vhodné pre veľké plemenné psy a psy malého plemena staršie ako 1 rok a obzvlášť dobré pre seniorov.

Žuvacie tablety na podporu kĺbov pre psy, VET´S BEST ilustracia tien

 

 

Dbajte aj na ochranu prírody

A nezabudnite na sáčky na exkrementy, ktoré udržiavajú naše prírodné prostredie príjemné, vonavé a nerozkladjú sa 1000+ rokov! Vyberte si rozložiteľné sáčky v eko kvalite.

Vrecká na exkrementy Beco, 60 ks, s pepermintovou arómou, ekologické

Vrecká na exkrementy Beco, 60 ks, s pepermintovou arómou sú ekologické a prirodzene biologicky rozložiteľné. Sú dostatočne hrubé a zmestia sa do väčšiny púzdier na vrecká. V 1 balení je 60ks / 4 rolky po 15ks sáčkov.

Vrecká na exkrementy Beco, 60 ks, s pepermintovou arómou, ekologickéilustracia tien

 

 
Pozrieť komplet ponuku