Turistika so psom - užite si to spolu

Pes je najlepším spoločníkom človeka, a určite to nesmierne sedí na trávenie skutočne kvalitných spoločných voľných chvíľ, kedy si rozumiete aj bez zbytočných slov. Turistika a pes jednoducho patria k sebe! Pes je na túre skvelým spoločníkom a to najmä v prípade, že radi chodievate do prírody sami, bez spoločnosti iných ľudí, aby ste si doplnili duševné (aj fyzické) sily. Nemyslíte? Počas dlhšej či kratšej túry je dobré mať so sebou správne vybavenie, ktoré vás príliš nezaťaží ale udrží vás a vášho spoločníka v príjemnej pohode. 

 

Akú výstroj budete potrebovať? 

K základnej výbave určite patrí kvalitný postroj pre psa, obojok, vodítko pre psa s možnosťou upnutia okolo vášho pása, čo Vám zaručí voľnosť vašich rúk. Skvelým doplnkom je aj bežecký pás do ktorého si môžete odložiť aj tie najnutnejšie drobnosti. V letných horúcich dňoch oceníte aj chladiace vesty pre psy, ktoré vám predĺžia bezproblémový pobyt vonku.

 

 Batoh pre psy Ruffwear Singletrak™ Pack

Vďaka dvom zabudovateľným a skladateľným fľaškám (mechom) na vodu s objemom 0,6L, dvom vreckám na drobnosti či pamlsky a piatim bodom prispôsobenia, je tento batoh pre psy Ruffwear Singletrak ™ Pack skvelou voľbou pre vaše spoločné jednodňové výlety do prírody.

Batoh pre psy Ruffwear Singletrak™ Pack

Batoh pre psy Ruffwear Commuter™ Pack

Batoh pre psy Commuter Pack je klasický každodenný batoh s čistým, tradičným dizajnom, ktorý má všetky funkcie, ktoré od Ruffwear očakávate. Je určený na každodenné použitie, ktoré psom umožňuje efektívne prenášať zásoby jedla alebo iných denne využívaných potrieb..

Batoh pre psy Ruffwear Commuter™ Pack

 

 

 Vodítko pre psy Ruffwear Slackline Leash 

Vodítko pre psy Ruffwear s nastaviteľnou dĺžkou, ktoré môže byť držané v ruke alebo okolo pása. Nastaviteľná dĺžka 1,8 až 1,1 m je výhodou nakoľko sa vodítko prispôsobí podľa nutnosti. Integrované reflexné prvky udržuje ľudí a psov viditeľných pri slabom osvetlení..

voditko pre psa Ruffwear Slack line

Vodítko pre psy Ruffwear Ridgeline™ Leash

Vodítko pre psy Ridgeline Leash má jedinečnú NAŤAHOVACIU vlastnosť, ktorú zabezpečujú Wavelength™. Vďaka nízko-profilovému zapínaniu Crux Clip™ je Ridgeline vodítko pevné a bezpečné a spolu s kompaktným dizajnom ľahko zapadne do akéhokoľvek vrecka.

voditko pre psa Ridgeline™ Leash

 

 

 

ilustracia tien

 

Ak sa pohybujete v prírode je viac než vhodné byť viditeľný. A to dosiahnete vďka postrojom vo vysoko viditeľnej farbe. Možno sa vám zíde aj pás na upevnenie vodítka  a v prípade nutnosti vaše ruky zostávajú voľné! Výhodou dobrého pásu na beh či turistiku so psom je, že máte dostatok úložného miesta na všetko čo pre psa a pre seba potrebujete bez zbytočnej záťaže. Do úložných priestorov  si môžete dať, kľúče či špeciálnu misku na vodu pre psa, sáčky na exkrementy prípadne mobil alebo hotovosť či platobné karty.

 

pas na behanie

pas na behanie  

 

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowl

Táto minimalistická miska pre psov je vyrobená z plne vodotesnej tkaniny. Je ideálna pre doplnenie tekutín a energie na vašich spoločných cestách. Jednoduchá konštrukcia uľahčuje jej čistenie a skladovanie. Konštrukcia misky je vyrobená s jednou stenou pre jej jednoduché čistenie.

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

Ultraľahká miska, ktorá je zbalitelná do seba pre dokonalú prenosnosť. Inšpirovaná bežcami a je určená pre tých, ktorí sa snažia zbaviť každého nepotrebného miesta či gramu hmotnosti navyše. Dá sa zapnúť do vrecka pásu Trail Runner ™, rovnako sa zmestí do väčšiny odevov na behanie.

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

 

  Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

ilustracia tien

 

 

Zima, dážď ani teplo vás nemôže zastaviť

Ak plánujete turistiku v horúcom lete, zvážte obliecť psa do ochranného chladiaceho odevu, ktorý znižuje jeho teplotu počas pohybu, aby sa neprehrial.

 

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear Jet Stream™

Efektívne chladí psy počas ľahkých a rýchlych no vysoko intenzívnych dobrodružstiev pomocou tienenia a odparovania vody.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear Jet Stream™

Chladiaca vesta pre psy Swamp Cooler™

Poskytuje ochranu pred slnkom pričom chladenie zabezpečuje odparovaním vody. Chladiaca vesta Swamp Cooler efektívne ochladzuje v horúcich klimatických podmienkach.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear Swamp cooler™

 

Ako chladenie pomocou vyparovania funguje?

Pozrite si to v praxi: Pomocou technológie tepelného zobrazovania FLIR výrobca Ruffwear podrobil svoje chladiace odevy testu.

Pred: Vonkajšia teplota psa pred nasadením chladiaceho odevu bola 41 ° C.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

Po: Vonkajšia teplota psa po nasadení chladiaceho odevu bola 23,5 ° C.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

 

Prečítajte si náš článok "Behanie so psom - chladiace vesty pre psov, výstroj na horúce letné dni

 

ilustracia tien

 

To isté platí pre zimnú turistiku kde odporúčame kvalitné napríklad softshelové oblečenie pre psy alebo zateplené bundičky. A ak vonku prší zíde sa niečo nepremokavé.

 Bunda pre psy Ruffwear Overcoat Jacket

Táto zimná bunda vestového štýlu je vyrobená z pevných a odolných materiálov, aby vydržala aj s tým najaktívnejším psom v najnáročnejšom prostredí. Vetru a vode odolná vonkajšia tkanina chráni pred drsnými povetornostnými podmienkami, zatiaľ čo vnútorná recyklovaná polyesterová flísová podšívka udržuje telesné teplo.

Zimná bunda pre psy Ruffwear Overcoat Jacket

Bunda pre psy Ruffwear Quinzee jacket

Zimná bunda pre psov Ruffwear Quinzee™ Jacket  je teplá a odolná proti poveternostným vplyvom. Bunda vďaka použitiu syntetickej izolácie poskytuje teplo v extrémne chladných alebo nepriaznivých poveternostných podmienkach. Bunda je pre uskladnenie ľahko zbaliteľná do svojho integrovaného vrecka. Obsahuje reflexný lem a úchyt na svetlo.

Zimná bunda pre psy Quinzee jacket

 

 

ilustracia tien

 

 

Náročný terén?

Ani ten Vás nezastaví. V náročnom teréne alebo v extrémnych teplotách oceníte, "prekvapivo", aj topánky pre psa. Veď aj vy ste si zvolili na turistiku tú správnu ochranu vašich nôh, určite sa teda zíde aj vášmu štvornohému kamarátovi. Psie labky sú citlivé, ak nie sú na dlhé túry zvyknuté a to najmä v náročnom teréne., Oceníte ich ale aj na rozpálenom povrchu (kamene či chodníky v mestách). Poranenie labky je veľmi nepríjemné a v prípade, že sa to psovi stane, turistika sa viac menej ihneď končí.

 

 

topanky pre psov

Topánky pre psy Ruffwear Grip Trex Dog Boots

Tieto vysoko výkonné topánky majú robustnú a odolnú podrážku Vibram navrhnutú spoločnosťou Ruffwear, ktorá poskytuje výnimočnú trakciu v rôznom teréne. Dýchateľná sieťovina poskytuje ventiláciu a udržuje nečistoty a špinu od labiek.

Outdoorová obuv pre psy Ruffwear Grip Trex Dog Boots

Topánky pre psy Ruffwear Summit Trex

Zabezpečujú každodennú ochranu labky pred extrémnymi teplotami, abrazívnymi povrchmi a soľou. Podrážka poskytuje flexibilnú trakciu, zatiaľ čo vrchná časť topánočky je trvanlivá, odolná voči poveternostným vplyvom a blokuje vlhkosť a špinu od labiek.

topanky pre psov Summit Trex

 ilustracia tien

 

Vysokohorská turistika?

Hore ste už vyšli a teraz vás čaká náročná cesta po skalách alebo nebodaj ich zlanovanie. V náročnejšom teréne plnom veľkých skál a iných prekážok určite oceníte vlastnosti podporného mutifunkčného postroja, pre psov, ktorý je určený na manévrovanie a pomoc psom. Takéto postroje sú často využívané aj pri lavínových záchranných psoch, pracovných/slúžnych psoch. 

Zlaňovanie je väčšinou najrýchlejší a často jediný spôsob ako bezpečne zísť dole. Tu využijete špeciálny postroj pre psov Ruffwear Doubleback™ Harness. Ide o bezpečnostný popruhový systém, ktorý otvára oblasti, ktoré boli predtým pre psov ťažké dosiahnuť, pričom poskytuje zvýšenú úroveň bezpečnosti, komfortu a pohodlia.

 Postroj pre psy Ruffwear Doubleback™ Harness;

Postroj pre psov Ruffwear Doubleback ™ je bezpečnostný popruhový systém, ktorý otvára nové oblasti pre turistiku so psom. Postroj je navrhnutý tak, aby bezpečne pomohol pri zdvíhaní, zlaňovaní a spúšťaní psov v náročných oblastiach pričom znesie záťaž rovnajúcu sa až do 900 kg alebo 8,9 kN.

Postroj pre psy Doubleback

 

 

 Postroj pre psy Ruffwear Hi & Light™

Nízko profilovaný postroj pre vaše spoločné dobrodružstvá. Je vybavený hliníkovým upevňovacím krúžkom, ochrannou vrstvou odolnou voči nečistotám a reflexným lemom. Je vhodný aj pre tých najmenších psích spoločníkov a tak je Hi & Light postoj pre psy skvelá voľba pre každého psíka, ktorý sa teší na vaše výlety v prírode.

Postroj pre psy Ruffwear Hi & Light™

Postroj pre psy Ruffwear Web Master™

Ruffwear Web Master Harness je podporný multifunkčný postroj pre psov, ktorý je určený na manévrovanie a pomoc psom  pri prekážkach. Obsahuje päť bodové nastavenie a polstrované hrudné a brušné popruhy  Postroj je často využívaný pri lavínových záchranných psoch, pracovných/slúžnych psoch.

 Predchádzajúci Predchádzajúci Postroj pre psy Ruffwear Web Master™ Harness

 

 

 ilustracia tien

Možno sa zdržíte dlhšie alebo aj cez noc

Ak plánujete niekoľkodňovú turistiku a váš pes nie je zvyknutý na dlhý pobyt vonku, najmä cez noc, tak mu spríjemnite pobyt vhodnou podložkou na ležanie alebo skladateľným pelechom, ktorý ho odizoluje od chladivej a tvrdej zeme pre kvalitný oddych. Veľa miesta vám nezaberie. Pre lepšiu viditeľnosť psa večer mu na obojok alebo postroj založte kvalitné svetlo, aby ste mali prehľad kde sa nachádza ak je voľne pustený. Po dlhodobej aktivite psovi môže pomôcť v mobilite kvalitný prípravok na podporu kĺbov! 

 

Pelech pre psa HIGHLANDS SLEEPING BAG

Je zbaliteľny, odolný spací vak pre udržanie tepla, pohodlia a izoláciu na cestách. Ľahká syntetická izolácia poskytuje teplo a ochranu pred tvrdými, studenými povrchmi a ľahko sa zloží do priloženého vrecka.

Pelech pre psa HIGHLANDS SLEEPING BAG

Svetlo pre psa, Ruffwear - The Beacon

Je vysoko výkonné bezpečnostné svetlo pre psy, ktoré pomáha udržiavať ich viditeľnosť pri slabom osvetlení, alebo nepriaznivom počasí. Svetlo je nabíjateľné, obsahuje voľnu až 3 farieb a 3 režimov svietenia.

 Bezpečnostné svetlo pre psa, Ruffwear - The Beacon™

 ilustracia tien

Nezabúdajte na pitný režim!

Základom pre každý typ turistiky, krátkej či niekoľkodňovej a v akomkoľvek počasí je určite voda. Zoberte si so sebou vždy dostatok pre seba ako aj pre vášho psa. Nezabúdajte, že už mierny úbytok vody v tele spôsobuje nepríjemnosti. Vyberte si vhodnú fľašu na pitie pre seba a misku pre psa. V prípade, že idete na viac dní, zvážte či si pes môže nosiť svoju vodu a krmivo sám vo vlastnom batohu? No neznie to dobre? A máte o záťaž menej!

 

 Batoh pre psy Ruffwear Singletrak™ Pack 

Vďaka dvom zabudovateľným a skladateľným fľaškám (mechom) na vodu s objemom 0,6L, dvom vreckám na drobnosti či pamlsky a piatim bodom prispôsobenia, je tento batoh pre psy Ruffwear Singletrak ™ Pack skvelou voľbou pre vaše spoločné jednodňové výlety do prírody.

Batoh pre psy Ruffwear Singletrak™ Pack

Fľaša na vodu Kurgo Gourd Water Bottle & Bowl

Výnimočná fľaša na vodu pre ľudí na cestách so psami, ktorý milujú dobrodružstvá. Jej hlavná časť, fľaša, poslúži na vodu pre vás aj pre psa. Vy sa z nej napijete zhora. Z fľaše odpojíte misku a nalejete do nej vodu pre svojho štvornohého spoločníka. Vyrobená z PVC bez BPA.

Cestovná fľaša na vodu Kurgo Gourd Water Bottle & Bowl

ilustracia tien

 


Určite si zaslúži odmenu

Za dobre zvládnuté spoločné aktivity psa určite radi odmeníte v podobe dobrého pamlsku taštičky na odmeny pre psa. Ak so psom behávate často, pozorujte či netreba upraviť aj kŕmnu dávku na deň. Ak pes chudne, zvýšte prísun kvalitného krmiva. 

Taštička Ruffwear Stash Bag™

Ruffwear Stash Bag™ je šikovný zásobník na sáčky, ktorý sa dá pripojiť k ľubovoľnému vodítku Ruffwear. Taštička má obojsmerný zips, vnútorný háčik na kľúče ako aj vnútorné vrecko slúžiace ako organizér pre vaše najdôležitejšie veci.

Taštička Ruffwear Stash Bag™

 

Tasticka stash Bag 

Taštička na odmeny Ruffwear Treat Trader™ Bag

Taštička na pamlsky má vodotesnú vnútornú vložku a vodeodolná vonkajšiu tkaninu plášťa, ktorá chráni pamlsky od vonkajších vplyvov. Taštička na pamlsky sa jednoducho otvára ťahom jazýčka a jej magnetický uzáver vás uistí o jej zatvorení.

Taštička na odmeny Ruffwear Treat Trader™ Bag

 

Tasticka Treat Trader 

 ilustracia tien

 

Niečo proti kliešťom?

Parazity číhajú na nás a našich psov v každom ročnom období, preto je najlepšie sa pred nimi vhodne brániť. Dá sa im predchádzať použitím drogérieultrazvukových odpudzovačov aj špeciálnych elektronických hrebeňov. Antiparazitné šampóny pre psov odpudzujú kliešte a blchy a upokoja jeho pokožku. Vôňa esenciálnych olejov obsiahnutých v šampónoch parazitom značne prekáža. Kozmetika je navyše plná vitamínov a zabezpečí vášmu psíkovi lesklú srsť. Ultrazvukové odpudzovače parazitov sa vyrábajú vo forme príveskov rôznych farieb a predstavujú ekologické riešenie, tu nájdete účinnú ochranu pre Vášho štvornohého kamráta aj pre vás.

 ilustracia tien

Dbajte aj na ochranu prírody

V neposlednom rade nezabúdajte na udržiavanie čistoty okolia kde sa so svojim chlpáčom nachádzate a pribaľte si do výbavy aj kvalitné, ekologické sáčky na exkrementy. Iste vám k sáčkom poslúži aj púzdro na ich uskladnenie.

Vrecká na exkrementy Beco, 60 ks, s pepermintovou arómou, ekologické

Vrecká na exkrementy Beco, 60 ks, s pepermintovou arómou sú ekologické a prirodzene biologicky rozložiteľné. Sú dostatočne hrubé a zmestia sa do väčšiny púzdier na vrecká. V 1 balení je 60ks / 4 rolky po 15ks sáčkov.

 

Vrecká na exkrementy Beco, 60 ks, s pepermintovou arómou, ekologické

 

ilustracia tien