Prepravné zdarma od:49,50 €
Použité suroviny Tlačiť E-mail
Použité suroviny

Pri príprave každého krmiva NATUREA sa používajú iba tie najkvalitnejšie suroviny ako sú:


KURACINA

Psy a mačky sú mäsožravce, a tak sme využili kura ako hlavnú súčasť stravy. Kuracie mäso je veľmi výživné jedlo, bohaté na tryptofán, vitamín B3 (niacín), bielkoviny, selén, vitamín B6 (pyridoxín) a fosfor.

LOSOS

Losos má veľkú výživnú hodnotu (Omega 3 mastné kyseliny), podporuje dobrý stav pokožky a lesk srsti. Je bohatý na tryptofán, vitamín D, selén, bielkoviny, vitamín B3 (niacín), vitamín B12, fosfor, horčík a vitamín B6.

ZEMIAKY
Zemiaky sú veľmi výživné jedlo. Sú bohaté na sacharidy, vitamín A a vitamín B komplex a minerály ako vápnik, fosfor a železo. Vitamín A udržuje zdravú pokožku a zabraňuje infekciám. B-komplex a vitamíny  skupiny B (B1, B5) zabraňujú problémom s pokožkou a pomáhajú regulovať trávenie. Minerály, potom prispievajú k tvorbe zubov, kostí a krvi.

VAJCIA
Vajcia sú výborným zdrojom bielkovín s prirodzene sa vyskytujúcimi zložitými kombináciami aminokyselín. Naturea používa iba celé, sušené  vajcia.

LUCERNA
Lucerna je strukovinovej rodiny a je výborným pomocníkom pri zažívacích problémoch. Okrem podnecovania chuti do jedla je lucerna bohatá aj na bielkoviny, vápnik, vitamíny skupiny B, vitamín C, vitamín E, vitamín K, železo, horčík a mangán.

JABLKÁ
Jablká zlepšujú krvný obeh a predlžujú životnosť srdca.
Jablká tiež obsahujú vitamín B1, B2 , niacín a minerálne látky ako fosfor a železo. Sú bohaté na quercetin, látku, ktorá pomáha zabraňovať vzniku krvných zrazenín.

MRKVA
Mrkva preventívne pomáha proti chudokrvnosti, kožným chorobám a ochoreniam pečene. Mrkva obsahuje vitamíny A, B a C, provitamín A (beta karotén), antioxidanty, a  jednoduché cukry (fruktózu a glukózu), ktoré sú ľahko vstrebateľné. Tiež obsahuje 7% železa, aktívnu dávku medi, sodíka, vápnika, fosforu, brómu, jódu, zinku a mangánu. Reguluje črevný tranzit, hojenie a dezinfekciu žalúdka a črevnej sliznice a zasahuje v podpore dobrého stavu pokožky. Beta-karotény z mrkvy sú premenené na vitamín A.

PARADAJKY
Paradajky sú zdrojom vitamínov A, B a C a minerálnych látok ako je fosfor, železo, draslík a horčík. Má málo kalórií a vynikajúco povzbudzuje telo, čistí krv, bojuje proti chorobám pečeňe, pľúc a tráviacej sústavy.

ŠPENÁT
Špenát je zelenina, ktorá má vysokú výživnú hodnotu. Obsahuje minerály, ako je železo, vápnik a fosfor a vitamíny A a B. Železo je veľmi dôležité pre tvorbu krvného vápnika a fosforu a podieľa sa na tvorbe kostí a zubov, budovaní svalov a zrážanlivosti krvi.

STRUK PSYLIA
Struk psylia je vynikajúcim nekalorickým zdrojom rozpustnej vlákniny (osemkrát lepší ako vláknina ovsených otrúb), ktorá podporuje zdravý a pravidelný pohyb čriev a pomáha normalizovať hladinu krvného cukru a cholesterolu v krvi. Zlepšuje konzistenciu stolice a uľahčuje črevný tranzit.

ŠÍPOK

Šípky sú struky, ktoré tvoria základ kvetu ruže, takže sa nemusíte báť ich zamenenia s ružovými lupeňmi a listami. Sú výborným zdrojom vitamínu C, vitamínov A, D a E a flavonoidov (antioxidanty).

HARMANČEK
Zmierňuje zápaly kĺbov a stimuluje imunitný systém. Má ochranný vplyv na obličky. Perorálne sa používa na zníženie nadúvania, znižuje podráždenosť a nepokoj, zvýšuje chuť do jedla, reguluje funkciu pečene a zabraňuje problémom žlčníka.

KOREŇ  LOPÚCHA
Koreň lopúcha má schopnosť bojovať s obličkovými kameňmi, artritídou a žlčníkovými ťažkosťami. Je bohatý na proteíny, sacharidy, vlákninu, vápnik, fosfor, železo, vitamín A, vitamín B1, riboflavín a niacín, rovnako ako je aj vynikajúcim zdrojom minerálov.

MORSKÉ RIASY

Pomáhajú zvyšovať chuť k jedlu, zlepšujú trávenie a pomáhajú udržiavať zdravie kože a srsti.

ŠALVIA
Rastlina je zvlášť známa pre svoje vlastnosti pôsobiace na tráviaci systém. Šalvia  pomáha najmä uvoľniť tráviace enzými, ktoré následne uvoľňujú nadúvanie, znižuje poruchy trávenia a výskyt nevoľností. Je tiež považovaná za vynikajúcu pomôcku k zvýšeniu sily a vitality. Okrem toho tiež pomáha chrániť proti bakteriálnym a plesňovým infekciám.

BRUSNICE
Znižujú riziko infekcie močových ciest, dýchacích ťažkostí a používajú sa na prevenciu a podľa najväčšej štúdie, ktorú vydalo ministerstvo poľnohospodárstva (USDA) na stovky potravín, sú jedným z najväčších a najlepších zdrojov prírodných antioxidantov, ktoré boli spojené s prevenciou a liečbou chronických ochorení, vrátane rakoviny a kardiovaskulárnych chorôb. Hlavnými antioxidantami v brusniciach sú: antokyany, quercetin, resveratrol, selén aVitamíny A, C a E.

Mäta pieporná
Obsahuje vitamín B, vápnik a draslík. Podporuje trávenie. Vitamín B napomáha správnemu fungovaniu nervového systému. Mentol je uznávaný ako antiseptikum a analgetikum vo forme kvapiek.

ANÍZ
Aníz je bohatý na celulózu, látku dôležitú pre správnu funkciu čriev. Obsahuje vápnik, fosfor a vitamíny B, predovšetkým niacín.

NECHTÍK
Extrakt z nechtíka lekárskeho je považovaný za  silný antioxidant, ktorý pomáha udržiavať silný imunitný systém a chráni proti možným chorobám.

KOREŇ IBIŠTEKA
Koreň ibišteka je prirodzeným zdrojom mnohých vitamínov a minerálov, vrátane vitamínov skupiny B komplex, vápnika, sodíka, železa, vitamínu A a zinku. Pomáha telu eliminovať prebytok tekutín a znížuje zápaly. Podporuje imunitný systém, chráni pred dýchacími a zažívacími ťažkosťami.

TYMIÁN
Jeho aktívne zložky sa získavajú zo stonky čerstvé. Tradične sa používa pre svoje posilňujúce  a antiseptické účinky  a to najmä u dýchacích ciest. Tymian má tiež dezodoračné vlastnosti.

MAJORÁNKA
Majoránka je bohatá na vitamín K, železo, vápnik, vitamín A, vlákniny, mangán, horčík, vitamín C a draslík. Podporuje trávenie a má výhody pre kardiovaskulárny systém.
OREGÁNO
Je známy pre svoju schopnosť predchádzať dýchacím ťažkostiam a zažívacím problémom.
PETRŽLEN
Petržlen obsahuje vysoké množstvo beta-karoténu, vitamínu B12, chlorofylu, vápnika a obsahuje viac vitamínu C než citrusové plody. Petržlen je efektívny pre reguláciu trávenia, funkcie obličiek, pečene a nadobličiek a čistí krv.
ČUČORIEDKY
Vynikajúci zdroj flavonoidov, najmä antokyanov, ktoré im dávajú typickú modrú farbu, vitamín C, rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, ako je pektín. Sú tiež veľmi bohaté na triesloviny, vitamín E, mangán a riboflavín. Výhody čučoriedky pochádzajú prevažne z pygmentov antokyanov, ktoré majú veľmi vysokú antioxidačnú silu. Antioxidanty bojujú proti deštruktívnym voľným radikálom.
PÚPAVA
Dlho bola známa pre liečenie chronických ochorení pečene, je široko používaná na kontrolu diabetu. Púpava má vlastnosti, ktoré napomáhajú lymfodrenáži. Okrem toho má tiež silné močopudné vlastnosti žlčovodu, očistný účinok, pomáha pri hypoglykémii a v žalúdku pôsobí ako inhibítor rastu mikróbov.
YUCCA SHIDIGERA
Obsahuje "inhibítory močoviny“, ktoré znižujú aktivitu enzýmov zodpovedných za prevod močoviny na čpavok. Amoniak je zodpovedný za nepríjemný zápach z výkalov psov a mačiek.
TOKOFEROL (vitamín E)
Tokoferol je tuk-rozpustný vitamín rady vitamínu E. Podporuje imunitný systém, chráni proti rakovine a kardiovaskulárnym chorobám. Zlepšuje krvný obeh a napomáha k regenerácii tkanív.
ROZMARÍN
Je bohatý na vlákninu, železo a vápnik. Zabraňuje zadržiavaniu vody v tele, odstraňuje toxíny a pomáha v dobrej kondícii kože a srsti. Bojuje tiež proti diabetes a anti-reumatickým ochoreniam. Stimuluje krvný obeh.


 
KRMIVORACanimology samponyMTYl