Behanie so psom - Chladiaca vesta pre psy - výstroj na horúce letné dni

 

S príchodom letných dní máme viac chuti tráviť čas vonku, ale niektoré dni môžu byť na spoločné vychádzky s našim chlpatým kamarátom skrátka príliš horúce. Prehriatie organizmu môže byť nebezpečné nie len pre nás ľudí, ale aj pre psov. Navyše, ak pes nemá dostatočne hrubú alebo hustú srsť, môže mať popáleniny na koži podobne ako ľudia pri dlhšom nechránenom pobyte na slnku.  

Dá sa tomu predýsť celkom jednoducho a pre psa prirodzene tak, že v najvyšších horúčavách počas dňa pes prespí v chladivom tieni. Ale horúce počasie nás od aktivít nemusí predsa odradiť!

Výrobcovia produktov pre psy myslia aj na takéto situácie, a my vám preto môžeme ponúknuť špeciálne vybavenie na letné vychádzky skutočne bez obáv. Oblečenie, ktoré chladí pomocou vyparovania od Ruffwear Swamp Cooler™ alebo vesta Ruffwear Jet Stream™ sú ideálnymi pomocníkmi pre efektívne chladenie psa v letných horúčavách.

 

Ako chladenie pomocou vyparovania funguje?

 

Keď vyjdete z jazera alebo zo sprchy, môžete si všimnúť príjemný, chladivý pocit, kedy vašu mokrú pokožku začína chladiť okolitý vzduch. Tak isto funguje aj chladenie pomocou potu u ľudí. Keďže psy sa dokážu chladiť len pomocou dychu, je nutné im s tým pomôcť ak si chceme spoločné chvíle v bezpečí užiť.

Chladiace odevy pre psov vytvárajú rovnaký efekt chladenia pomocou vyparovania tekutiny tým, že spájajú vonkajšiu vrstvu odevu, ktorá uľahčuje odparovanie, strednú vrstvu odevu, ktorá drží vodu na odparovanie, a pohodlnú vnútornú vrstvu odevu, ktorá prenáša chladiaci efekt na psa!

Pozrite si to v praxi: Pomocou technológie tepelného zobrazovania FLIR výrobca Ruffwear podrobil svoje chladiace odevy tesu. 

 

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

 Na obrázku vidno, že Ellie (pes) na svojich dobrodružstvách vôbec nespomaľuje a s vybavením od Ruffwear ani nemusí!

Pred: Vonkajšia teplota Ellie pred nasadením chladiaceho odevu bola 41 ° C.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

Po: Vonkajšia teplota Ellie po nasadení chladiaceho odevu bola 23,5 ° C.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

 

Takže, aký je rozdiel medzi odevom Ruffwear Swamp Cooler™ a vestou Ruffwear Jet Stream™?

Oba  produkty používajú rovnakú technológiu vyparovania, ale sú určené pre rôzne činnosti.

Swamp Cooler je výborná napríklad na na turistiku, chôdzu, kempovanie a viac neformálnych aktivít. Má otvor na vodítko, takže sa dá nosiť na postroji.

Vesta Ruffwear Jet Stream je navrhnutá pre rýchle a ľahké výlety, ako je kratšia bežecká trasa alebo horská cyklistika. Má zapínanie na bočný zips a dobre sa hodí pod postroj alebo batoh pre psa. Ľahká a elegantná vesta Jet Stream využíva špeciálny materál spandex, ktorý chráni chrbát psa pred UV žiarením, zatiaľ čo trojvrstvový chladiaci panel odevu poskytuje efektívne chladenie odparovaním.

 

Oba odevy Swamp Cooler aj Jet Stream majú hodnotenie UPF 50+, čo znamená, že ochránia svetlé a krátkosrsté psy pred opálením.

 

Ochrana labiek v horúcom počasí

Horúce počasie znamená, že je horúci aj chodník, ktorý môže zraniť aj labky psa a to najmä v mestách, pokiaľ nemáte inú možnosť a musíte ho na svoje výlety do mesta zobrať aj vášho psíka.  Rozpálený chodník alebo asfalt môže miestami dosiahnuť teploty až 80 oC a už krátka prechádzka po ňom môže mať pre psa strašné a bolestivé dôsledky!

 

Psík s poranenou labkou

 

Odporúčame preto používať tiež  topánky Ruffwear a to špeciálne typ Grip Trex ™ na ochranu labiek pri chôdzi na horúcich povrchoch. Topánky pre psa Grip Trex sú vyrobené s gumovou podrážkou Vibram, ktorá zaisťuje skvelý záber na každom teréne a priedušný sieťovinový povrch, ktorý zabezpečuje vetranie a udržuje nečistoty preč od labky. Topánky pre psa Ruffwear Grip Trex sú preto skvelou voľbou na leto!

 

Dodatočne, určite nezabudnite na ponuku dostatočného množstav vody pre vášho psa počas horúcich dní.  Nám sa skvele osvedčila napríklad miska Ruffwear Tail Runner Bowl, nakoľko je ľahučná, zaberá skutočne minimum miesta (dáte si ju jednoducho do vrecka) a nepremokne za žiadnych okolností!

 

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowl

Táto minimalistická miska pre psov je vyrobená z plne vodotesnej tkaniny. Je ideálna pre doplnenie tekutín a energie na vašich spoločných cestách. Jednoduchá konštrukcia uľahčuje jej čistenie a skladovanie. Konštrukcia misky je vyrobená s jednou stenou pre jej jednoduché čistenie.

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

Ultraľahká miska, ktorá je zbalitelná do seba pre dokonalú prenosnosť. Inšpirovaná bežcami a je určená pre tých, ktorí sa snažia zbaviť každého nepotrebného miesta či gramu hmotnosti navyše. Dá sa zapnúť do vrecka pásu Trail Runner ™, rovnako sa zmestí do väčšiny odevov na behanie.

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

ilustracia tien

 

 
Pozrieť komplet ponuku