OBOJKY PROTI ŠTEKANIU - ČASTO KLADENÉ OTÁZKY   

 

 

Ako si vybrať obojok proti štekaniu?

Ak sa chcete rozhodnúť, ktoré riešenie a ktorý obojok proti štekaniu je pre vás a vášho psa správny, zvážte hlavne aký typ korekcie preferujete, váhu psa  a temperament vášho psa. Jednotlivé obojky proti štekaniu sa líšia rôznymi funkciami a technológiami. Máte veľkého alebo malého psa? – oceníte obojky proti štekaniu určené hlavne podľa váhy psov. Nielen šteká ale aj zavýja – obojky proti zavýjaniu sú práve pre vás. Chcem obojok pre jedného psa alebo statickú jednotku proti štekaniu pre viacerých psov.

 


Radám a postupu ako si správne vybrať obojok proti štekaniu sa venujeme v našom článku "Ako si správne vybrať obojok proti štekaniu    TU"

 

Obojky proti štekaniu sa líšia funkciami a technológiami. Máte veľkého alebo malého psa? Prečítajte si naše rady ako si vybrať správny obojok proti štekaniu.

ilustracia-stekanie

 

Ako odnaučiť psa štekať ?

Väčšinou sa stáva, že len slovné zahriaknutie nestačí. Zviera sa počas štekania dostáva do akéhosi tranzu, v ktorom ho nič iné nezaujíma len objekt, človek či situácia, na ktorú sa práve zameral. Ak nedokážete svojho miláčika sami odnaučiť tomuto zlozvyku, máte dve možnosti. Buď sa zveriť odborníkovi, cvičiteľovi, ktorý sa s ním popasuje alebo staviť na overený a účinný obojok proti štekaniu.


 

Mám viacerým psov – ktorý obojok proti štekaniu je ten správny?

V prípade, že vám štekajú všetky psy, môžete zvážiť použitie statickej jednotky proti štekaniu, ktorá vysiela ultrazvukovú korekciu, ktorú počujú všetky psy.

Ak vám šteká zo skupiny len jeden pes, odporúčame vám použiť obojok proti štekaniu, ktorý sa bude spúšťať len tomu psovi, ktorý šteká. Tým dosiahnete, že ostatné psy nebudú obmedzované.


 

Je možné, že sa môj pes naučí neštekať len vtedy keď má založený obojok proti štekaniu?

Áno, je to možné. Obojok proti štekaniu efektívne a humánne zastaví štekanie vášho psa počas nosenia obojku. Obojok proti štekaniu by sa mal zakladať psovi len vtedy, pokiaľ si neželáte aby pes štekal alebo zavýjal. Reakcia vášho psa pri používaní obojku proti štekaniu závisí od jeho používania a hlavne temperamentu vášho psa. Obojok proti štekaniu pomôže porozumieť vášmu psovi v ktorých situáciách si neželáte aby štekal a v ktorých situáciách vám to nevadí. Výsledným efektom je, že správne vycvičený pes sa naučí neštekať pokiaľ bude mať obojok založený a naopak, bude vedieť, že štekať môže, pokiaľ obojok proti štekaniu založený mať nebude.


 

Je možné, že sa aktivuje obojok proti štekaniu pri štekaní iného psa?

Tým, že všetky obojky proti štekaniu (okrem ultrazvukových, ktoré sa aktivujú len pomocou mikrofónu) sa aktivujú pomocou vibračného senzoru, nie je možné, aby sa aktivovali pri štekaní iného psa. Vibračný senzor nebude zachytávať vibrácie pri štekaní iného psa. Niektoré obojky z prémiových značiek ako PetSafe alebo SportDOG  majú navyše vyspelé technológie, ktoré majú dvojitú detekciu štekania. Táto dvojitá detekcia štekania vám zaručuje ešte vyššiu bezpečnosť falošných aktivácií a navyše je účinná aj pri zavýjaní.


 

Ako dlho môže môj pes nosiť obojok proti štekaniu?

Nikdy by ste nemali nechávať obojok proti štekaniu na svojom psovi dlhšie ako 12 po sebe nasledujúcich hodín. Navyše obojok proti štekaniu by mal byť založený len v situáciách keď si neželáte aby pes štekal. Ako napríklad vo Vašej neprítomnosti, alebo pri zavýjaní v noci. Avšak vo vašej prítomnosti počas dňa, kedy štekať môže, by obojok založený nemal mať.  

ilustracia tien

 
Pozrieť komplet ponuku
 

 

obojky proti stekaniu