Postroje pre psov - poradíme ako si vybrať ten správny

 

 

V poslednom období sa stále viac objavujú na trhu s chovateľskými potrebami ako základná pomôcka pre chovateľov práve postroje pre psov. Postroj pre psa patrí k základnému vybavenie každého chovateľa psov. I keď možno patríte k chovateľom, ktorí uprednostňujú len obojky pre psov, je mnohokrát neoceniteľným pomocníkom pre každodenných činnostiach postroj pre psa aktívneho majiteľa domáceho miláčika.

Prečo je postroj pre psa dôležitý?

Kontrola pohybu: V prvom rade ide o funkčnosť postroja pre majiteľa a to, aby mal majiteľ pohyb psa vždy pod 100% kontrolou. Ak máte energického psa, bežný obojok pre psa nemusí byť dostačujúci pri kontrole pohybu psa. V tomto ohľade, každý i základný model postroja pre psa splní svoju funkciu.

Podpora výcviku: Niektoré špeciálne postroje pre psy fungujú ako pomôcka pri výcviku chôdze na vôdzke. Fungujú jednoducho ako prevencia proti ťahaniu na vodítku. V posledných rokoch prichádzajú na trh stále kvalitnejšie postroje pre psy proti ťahaniu, ktoré prirodzeným spôsobom a bez veľkej námahy dokážu psa pri chôdzi na vodítku ukľudniť a skoro úplne eliminovať ťah na vodítku.

Pohodlie pre psa: V druhom rade je postroj pre psa skvelý nakoľko jeho nosenie v súvislosti s vodítkom je pre psa väčšinou omnoho pohodlnejšie nakoľko sa pri ťahu nesústreďuje protitlak výlučne na oblasť krčných stavcov psa, ale sa tlak primerane rozloží na oblasť obvodu hrude psa a tak sa dá predísť aj možným nepríjemným zraneniam.

Podpora pri športových aktivitách: V dnešnej dobe existuje veľa postrojov pre psov špeciálne určených na športové aktivity ako sú napríkald skijoring, mountainboard-joring, skatejoring, bikejoring alebo canicross.

Bezpečnosť pre psa je ďalším bodom v súvislosti s postrojom pre psa. Väčšina psíčkarov sa už stretlo so situáciou kedy sa im pes jednoducho dokázal „vysúkať“ z obvodu obojku a zmiznúť... Poprípade ak sa pohybujete vo vysokohorskom náročnom prostredí, bezpečnostné postroje pre psov so špeciálnym úchytom na prenášenie psa Vám zvyšujú ako bezpečnosť pre Vás tak aj pre psa.

V neposlednom rade postroj pre psa je skvelým módnym doplnkom  pre psa. Pohrajte sa s farbami a dizajnom a bude mať doma stále módnu ikonu.

 

Aké postroje pre psy existujú?

Tu platí, koľko ľudí toľko chutí...Postroje pre psy môžu byť bežné, športové, bezpečnostné alebo viacúčelové. Niektoré postroje pre psy sú určené na výcvik napríklad postroje pre psy proti ťahaniu alebo určené práve na ťahanie (skijoring,  bikejoring alebo canicross). Kvalitné postroje pre psy sú vybavené napríklad signálnymi alebo svietiacimi prvkami, aby bolo psa dobre vidieť aj v šere či tme.

 

Ako si správne vybrať postroj pre psa?


TV prvom rade si zodpovedzte otázku na čo vám má postroj pre psa primárne slúžiť?

» Postroj pre psa na zvýšenie pohodlia pre vášho psa?

» Módny doplnok? - Ak si vyberáte postroj pre psa preto, že sa vám páčia, máte na výber z množstva prevedení a značiek bez obmedzenia v rôznych cenových úrovniach.

» Pomôcka pri výcviku? – napríklad postroj pre psa proti ťahaniu

» Bezpečnosť pre psa? – pri outdoorových aktivitách, horolezectve, turistikách, skialpinizme a pod.

» Postroj pre psa na športové aktivity – na behanie, pri horolezectve, na ťahanie psa ako je napríklad skijoring, bikejoring alebo canicross

 

Pri výbere postroja pre psov je dôležité okrem ceny výrobku zhodnotiť aj kvalitu prevedenia postroja. Viaceré lacnejšie postroje pre psov majú okrem menej kvalitného polstrovania aj lacnejšie prevedenie popruhov. Kvalitné postroje pre psov majú prevedenie popruhov spravené ako základnú konštrukciu postroja – to znamená že popruhy prechádzajú celou konštrukciou postroja samostatne a polstrovanie je na popruhy našité. Keďže popruhy sú ako samostatná kostra postroja, takéto prevedenie vám zaručuje nielen správnu vyváženosť postroja ale aj vysokú odolnosť voči ťahu a namáhaniu.

Lacnejšie postroje pre psov, majú naopak popruhy len prišité na polstrovanie, čo Vám veľa krát môže zapríčiniť pretrhnutie spoja a znefunkčneniu celého postroja.

 

Ako si správne vybrať postroj pre psy podľa aktivity?

 

postroj pre psy Front Range Harness

 

Postroje pre psov na každodenné používanie

Primárne sa jedná o postroje pre psy na zvýšenie pohodlia.Postroj pre psa je vynikajúci pomocník na to, aby ste mali akýkoľvek pohyb psa pod kontrolou. Toto nemusí byť nutné len pre veľké rasy, ale i pre malých psov, ktorý sú majstri v úniku. Z kvalitného postroja sa jednoducho žiadny pes nevyvlečie.  Tip pri výbere postroja pre psa je najmä dbať na kvalitné prešívanie spojov postroja, kvalitné kovanie, aby pri prudkom ťahu na vodítku kovanie neodpadlo. Ak chcete skutočne kvalitný postroj, vyberte si taký, ktorý má čo najmänej spojov a má mäkké polstrovanie po obvode najmä v oblasti hrudníka a za labkami, aby sa psovi čo najmenej odierala srsť. Oder srsti môže pre niektorých psov predstavovať skutočný problém. Z našej ponuky odporúčame napríklad postroje od PetSafe - EasySport™ Postroj pre psa alebo Ruffwear FrontRange harness.

ilustracia tien

 

 easy walk

 

Postroj pre psa proti ťahaniu – pomôcka pri výcviku pri chôdzi na vodítku?

V dnešnej dobre dokážete pomocou jemného ťahu na špeciálny postroj naučiť psa krásnej chôdzi na vodítku bez ťahu! Tieto postroje sú patentované a navrhnuté výcvikármi psov. Easy Walk Postroj pre psa proti ťahaniu v našej ponuke je špeciálny postroj proti ťahaniu s unikátnym upínacím systémom pre vodítko na hrudi čo efektívne dokáže psa zastaviť od ťahania a nasmerovať jeho pozornosť na stranu majiteľa.

ilustracia tien

 

 

postroj na tahanie

 

 

Postroj pre psa na ťahanie – postroje pre psov určené na rôzne športové aktivity

Šport so psom? Žiadny problém! Špeciálne postroje pre psov určené na rôzne športové aktivity

Ak aktívne trávite voľné chvíle vonku napríklad na bežkách, skialpoch alebo preferujete beh, vyberte si z našej širokej ponuky tzv. joring postrojov pre psy – takz. Postroje pre psov na ťahanie. Tieto postroje sú využívané napríklad pri športoch ako skijoring, mountainboard-joring, skatejoring, bikejoring alebo canicross. Postroje sú špeciálne uspôsobené pre pohodlie a bezpečnosť pre psa aj pre majiteľa na spoločné outdoorové aktivity.  Tieto postroje pre psy sú bežne viac polstrované a ušité tak, aby rovnomerne rozložili ťah na väčšinu tela psa a majú špeciálne upínanie k vodítkam, ktoré nosí majiteľ buď okolo pása alebo na ruke.

ilustracia tien

 

 

postroj pre psy Web Master Harness

 

Bezpečnostný postroj pre psa – postroj pre outdoorové aktivity

V prípade, že ste majiteľ psa a obľubujete trávenie času v prírode, na stanovačke či turistiku so svojim štvornohým priateľom, odporúčame vám vybrať si vysokokvalitné polstrované postroje so špeciálnym úchytom, ktoré vám pomôže v teréne.  Vyberte si napríklad postroj pre psa značky RuffwearWeb Master Harness, ktorý je určený na manévrovanie a pomoc psom  pri prekážkach, a tiež je určených pre  pracovných psov. Polstrované hrudné a brušné popruhy tohto a podobných postrojov v tejto kategórii ich  robia nielen maximálne pohodlnými pre celodenné nosenie v teréne, ale postroj je vyvážený a navrhnutý tak, že pomocou špeciálnej rukoväte na vrchnej strane postroja je pes pri zdvihnutí vo vodorovnej polohe.  Tieto postroje sú často využívané pri lavínových a záchranársky psoch, pracovných psoch a sú vhodné aj pre psov s amputáciou

ilustracia tien

 

 postroj pre psa Double back harness

 

Bezpečnostný postroj pre psa – postroj pre psov pre horolezeckých nadšencov

Samostatnou kategóriou postrojov pre psy sú bezpečnostné postroje pre horolezeckých nadšencov. Sú navrhnuté tak, aby bezpečne pomohli pri zdvíhaní a spúšťaní psov v náročných oblastiach a znesú záťaž rovnajúcu sa až do 900 kg alebo 8,9 kN! - napr. postroj pre psa Ruffwear Doubleback ™ )

tien

 
Pozrieť komplet ponuku