Elektrický ohradník pre psov - poradíme ako si vybrať ten správny

 

Ak hľadáte vhodné riešenie pre udržania vášho psa v záhrade, elektrický ohradník pre psov môže byť tým správnym a nenákladným riešením. Tieto produkty sa veľakrát nazývaju aj ako rádiové oplotenie pre psov, alebo neviditeľný plot pre psov.

 

Čo je to elektrický ohradník pre psov?

Elektrický ohradník pre psov alebo skôr správnejšie by sa to malo volať rádiové oplotenie, je skvelé a osvedčené riešenie pre každého majiteľa psa, ktorý chová psa na pozemku. Majitelia psov sa často stretávajú aj s problémom, že im pes zdolá aj pevný plot buď podhrabaním sa alebo preskočením cez plot. Rádiové oplotenie dokáže psa udržať v rámci vymedzenej oblasti, ktorú si majiteľ sám určí i keď pes predtým z oploteného pozemku zmizol.

 

Ako elektrický ohradník funguje?

I keď by sa podľa bežného názvu elektrického ohradníka pre psov mohlo zdať, že funguje pod elektrickým napätím tak, ako elektrické ohradníky pre dobytok, nie je tomu tak. Ohradník pre psy (rádiové oplotenie pre psy) funguje na báze varovných signálov, ktoré pes registruje cez špeciálny elektronický obojok. Elektronický ohradník pre psy sa v základe skladá z malej vysielacej jednotky, izolovaného drôtu a príjímača - obojku. Vymedzená oblasť sa ohradí drôtom, ktorý môže byť zakopaný do zeme alebo upevnený na pevnom bode nad zemou. Vysielač vysiela rádiové vlny cez izolovaný, medený drôt a tieto vlny zachytáva prijímač, teda špeciálny elektronický psí obojok. Ak sa pes priblíži k určenej hranici, obojok vyšle varovný zvukový signál. Ak pes ďalej pokračuje k hranici, systém vyšle cez obojok bezbolestný ale napriek tomu nepríjemný statický signál, ktorý psa odradí od postupu ďalej. oplotenie

 

Výcvik psa na elektronický ohradník pre psov

Pes sa vo veľmi krátkej dobe naučí uposlúchnuť signály obojku a zostane vo vymedzenej oblasti. Na začiatku používania elektronického ohradníka (rádiového oplotenia pre psov) je nutné dať psovi krátky výcvik, aby pochopil čo mu dáva elektronický obojok na známosť.  Výcvik je však veľmi jednoduchý, pomerne krátky a zvládne ho každý. Pokiaľ je daný výcvik prevedený dôkladne, výsledným efektom bude pohyb psíka len v tých zónach pozemku, kde mu daný obojok nebude ani pípať. Výcvik je veľmi jednoduchý a zvládne ho každý majiteľ psa. Naviac je dôkladne popísaný aj v návode zariadenia.

 

Prečítajte si náš článok ohľadom výcviku psa pre elektronické oplotenie  TU

 

ilustracia tien

 

Ako si vybrať elektrický ohradník pre psov ?

Ak sa chcete rozhodnúť, ktoré riešenie a ktorý elektrický ohradník pre psov je pre vás a vášho psa správne, zvážte hlavne aký typ korekcie preferujete, váhu psa  a temperament vášho psa. Jednotlivé elektronické ohradníky sa líšia rôznymi funkciami a technológiami. Máte malého psa? – oceníte elektrický ohradník určeného pre malého psa. Máte veľkého psa? – oceníte elektrický ohradník určeného pre veľkého psa. Zvažujete, že by ste chceli elektronický ohradník presúvať povedzme na chalupu? Bezdrôtový elektrický ohradník pre psov jepráve pre vás.  Chcete namiesto statickej korekciu iba vibráciu? Vyberte si elektrický ohradník s vibračnou korekciou

 

Ako si vybrať elektrický ohradník pre psov podľa typu oplotenia?

 

Elektrický ohradník pre psov s drôtom. - Najbežnejším príkladom elektronického ohradníka pre psy je také, ktoré využíva na ohradenie presnej časti pozemku izolovaný drôt o rôznej dĺžke podľa veľkosti pozemku. Jedná sa elektronické oplotenie pre psy s drôtom. Tento typ ohradníka pre psy ponúkajú všetci výrobcovia. Pomocou tohto druhu ohradníka sa ktokoľvek dokáže veľmi jednoducho ohradiť požadovanú oblasť pre voľný pohyb psa a pes na pozemku zostane i keď nie je osadené pevné oplotenie. Pomocou tvarovateľného drôtu sa dá vymedziť aj veľmi atypická forma pozemku, či natiahnuť drôt na už stávajúce pevné oplotenie.

Bezdrôtový elektrický ohradník – bezdrôtové oplotenepre psov - Druhým typom elektronického oplotenia pre psy je tzv. bezdrôtový ohradník pre psy. Tento typ sa skladá tiež z vysielacej jednotky a prijímača, teda elektronického obojku, avšak ohradník nevyužíva na vysielanie rádiových vĺn izolovaný drôt ale vysiela vlny bezdrôtovo do kruhovej oblasti. Veľkosť oblasti do akej sa rádové vlny vysielajú je nastaviteľná. Bežne sa takto dá prenášať signál do vzdialenosti cca 30m od vysielača z každej strany (priemer cca 60m). Takého bezdrôtové oplotenie pre psy je vhodné ako na použitie bežne na pozemku kde majitelia bežne psy chovajú, ale je vhodné aj na cestovanie. Keď sa pes raz naučí uposlúchnuť signály elektronického obojku, môžete elektronické oplotenie pre psy využívať neobmedzene kdekoľvek

 psy

Ako si vybrať elektrický ohradník pre psov podľa veľkosti psa?

 

Elektrický ohradník pre psov - univerzálny alebo pre všetky veľkosti psov. Jedná sa o elektrické ohradníky, pri ktorých výrobca uvádza univerzálne použitie pre všetky rasy a veľkosti psov. So skúsenosti vám radíme aby ste sa viac menej riadili podľa váhy a veľkosti obojku. Aby sa Vám nestalo, že na malé plemeno si kúpite obojok s váhou viac ako 100gr.

Elektrické ohradníky pre malé psy

Jedná sa o elektrické ohradníky špeciálne vyvinuté pre malé psy. Okrem menšej váhy obojku je oveľa dôležitejšie, že výrobca špeciálne upravil obojok pre malé plemená. Jedná sa buď o softvérové nastavenie, alebo o intenzitu korekcie, ktorá je upravená práve na menšie plemená psov. V prípade, že máte plemeno psíka do 8kg, jednoznačne vám odporúčame si vybrať práve tento typ elektrického ohradníka.

Elektrické ohradníky pre veľké psy

Jedná sa o elektrické ohradníky špeciálne vyvinuté pre veľké psy. Viac menej platí všetko čo je opísané pri obojkoch pre malé psy až na ten rozdiel, že výrobca ich špeciálne vyvinul pre veľké plemená. Okrem váhy obojku, softvérového nastavenia sa jedná aj o možnosť si nastaviť väčšiu intenzitu korekcie.

Tu je dôležité si uvedomiť, že elektrické ohradníky pre veľkých psov je možné použiť aj pre menšie plemená - hlavne tie tvrdohlavejšie, kde si potrebujete nastaviť intenzívnejšiu korekciu ak je to nutné.

 ilustracia tien

Ako si vybrať elektrické ohradníky podľa kvality výrobcu

 

Hodnotenie kvality produktu a jeho výrobcu je vždy tak trochu subjektívna vec. Samozrejme pokiaľ sa výrobok pokazí tak je pokazený, avšak pokiaľ chceme hodnotiť kvalitu prevedenia výrobku, spoľahlivosť technológie a pri obojkoch proti štekaniu aj kvalitu dostupných manuálov, návodov na výcvik a použitia výrobku je vždy otázne, kto vám dané hodnotenie poskytuje. My Vám chceme sprostredkovať informáciu o organizácií, ktorá združuje najvýznamnejších výrobcov elektronických zariadení.

 

ECMA™ - The Electronic Collar Manufacturers Association™

ECMA

Filozofia a cieľom organizácie ECMA™ je vyvíjať produkty, ktoré podporujú dobré životné podmienky zvierat a zlepšujú komunikáciu a vzťahy vlastníkov s ich domácimi miláčikmi. Zlepšovanie komunikácie medzi domácimi zvieratami a ich majiteľmi, sa zároveň aj upevňuje ich vzájomný vzťah. Členovia tejto organizácie sa zaviazali dodržiavať štandardy kvality výrobkov, ich humánnosti a bezpečnosti pre zvieratá. Poskytovaním a udržiavaním najaktuálnejších výcvikových postupov, dôkladne spracovanými používateľskými príručikami a manuálmi, umožnia vlastníkom efektívne, zodpovedne a humánne používať výcvikové elektronické systémy.

Inými slovami, výrobca, ktorý je členom tejto organizácie, okrem dodržiavania štandardu kvality výrobkov, ich humánnosti a hlavne bezpečnosti pre zvieratá, sa zaväzuje poskytovať odborné a dôkladné príručky a manuály, ktoré zaistia správne používanie elektronických zariadení.

 ilustracia tien

 

ilustracia

Ako si vybrať elektrický ohradník podľa značky

V dnešnej dobe je na trhu množstvo výrobcov a značiek, ktoré ponúkajú rôzne typy a aj rôzne kvality elektrických ohradníkov pre psov. V našej ponuke nájdete len overené značky.

________________________________________

Elektrický ohradník pre psov Numaxes

ECMA

logo numaxes

Jedná sa o elektrické ohradníky od európskeho – francúzskeho výrobcu Numaxes. Od tohto výrobcu máme pomerne širokú ponuku od základných modelov až po prémiové modely. Jedná sa o veľmi kvalitné zariadenia.  

Výrobca Numaxes je členom organizácie ECMA, čo vám zaručuje kvalitu a spoľahlivosť neškodnosti výrobkov na zdravie Vášho psíka.

 

 ________________________________________


Elektrický ohradník pre psov PetSafe ECMA

PetSafe logo

Jedná sa o elektrické ohradníky od amerického výrobcu Radio Systems Corporation. Radio Systems Corporation je jednoznačne najväčší svetový výrobca elektronických zariadení. Je najväčší inovátor v danom segmente a je držiteľom značiek PetSafeSportDOG. Elektrické ohradníky PetSafe sa vyznačujú veľkou kvalitou a spoľahlivosťou. Značka PetSafe má v ponuke všetky dostupné typy elektrických ohradníkov pre psov pre malé, veľké plemená a ako jediná má vponuke aj elektronický ohradník pre mačky .

Výrobca Radio Systems Corporation (PetSafe a SporDOG) je zakladateľom a členom organizácie ECMA, čo vám zaručuje kvalitu a spoľahlivosť neškodnosti výrobkov na zdravie Vášho psíka.

 ________________________________________


 ilustracia tien

 

 Elektronický ohradník pre psov - inštalácia

 

Inštalácia oboch elektronických ohradníkov pre psy, s drôtom alebo bezdrôtového oplotenia pre psy, je veľmi jednoduchá a zvládne ju aj úplný laik. Zariaj návod na použitie je spravené tak aby si to zákazník bez preblémov naištaloval úplne sám. Manuály sú dodávane aj v Slovenskom a českom jazyku.

 


  


Prečítajte si naše všetky články týkajúce sa elektronických rádiových oplotení

 

ilustracia tien

 

 
Pozrieť komplet ponuku
 

 

 oplotenie-reklama