Obojky proti štekaniu - Poradíme ako si vybrať ten správny

 

U psov je normálne, že štekajú či brešú. Veď takto dávajú najavo svojmu pánovi, že niekde v blízkosti je nebezpečenstvo alebo sa len snažia ochrániť a strážiť váš domov. Občas sa však deje, že z občasného štekania sa stane časté, dokonca neustále štekanie, z ktorého sa neskôr vyvinie psí zlozvyk. S týmto nešvárom je veľmi ťažké bojovať a efektívne ho psíka zbaviť bez účinnej pomôcky. Obojky proti štekaniu predstavujú bezpečný nástroj, pomocou ktorého vášmu miláčikovi ukážete hranice kedy štekať môže a kedy to už nie je žiadané. Pýtate sa, aké druhy obojkov proti štekaniu existujú a ako vybrať ten správny proťištekací obojok?

Prečo váš miláčik šteká? Každý psík z času na čas zabreše. Avšak toto správanie by nemalo prerásť v obťažovanie vás či vašich susedov. Práve preto je veľmi užitočné už od útleho veku psíka ho učiť povelu "ticho", aby vedel obmedziť svoje štekanie, avšak nie je dobré ho úplne potlačiť. Neželané štekanie sa u psíkov môže objavovať z rôznych dôvodov - keď sa cítia sami a opustení, majú strach či len reagujú na okolité zvuky, ktoré počujú. Kým ste pri ňom, je dobré mu dať povelom "ticho" najavo, že tento štekot nie je želaný. Avšak ako náhle zavriete dvere bytu a psík odštartuje svoju štekaciu ódu, je ten najlepší čas na obojok proti štekaniu.

 

Ako obojky proti štekaniu fungujú?

Pýtate sa, ako môže nejaký obojok vyriešiť neprestajné štekanie a zavýjanie môjho psa? Jednoducho! Všetky zariadenia a obojky proti štekania sú aktivované správaním psa. Znamená to, že sa pes vždy môže vyhnúť nepríjemnej korekcii upravením svojho správania. Pes vždy kontroluje vysielanie korekcie - nie majiteľ psa. Takto sa pes učí menej alebo vôbec neštekať a tak sa vyhnúť korekcii.

 

Obojok proti štekaniu detekuje štekanie a aktivuje sa výlučne pomocou vibračného senzoru. Obojok je aktivovaný vibráciami pri prvom zaštekaní, následne vydá prvý varovný zvukový signál. Ak pes opätovne zašteká, obojok vyšle korekciu, ktorá môže byť podľa typu obojku statická, vibračná, sprejová alebo zvuková.  Pri väčšine protištekacích obojkov sa intenzita varovných signálov stupňuje ak pes neprestáva štekať. Prémiové značky ponúkajú aj kvalitnejšie technológie, ktoré vám pomôžu nielen pri pri štekaní psa ale aj pri zavýjaní.  Obojky proti zavýjaniu nájdete TU

Ako si správne vybrať obojok proti štekaniu.

Ak sa chcete rozhodnúť, ktoré riešenie a ktorý obojok proti štekaniu je pre vás a vášho psa správny, zvážte hlavne aký typ korekcie preferujete, váhu psa  a temperament vášho psa. Jednotlivé obojky proti štekaniu sa líšia rôznymi funkciami a technológiami. Máte veľkého alebo malého psa? – oceníte obojky proti štekaniu určené hlavne podľa váhy psov. Nielen šteká ale aj zavýja – obojky proti zavýjaniu sú práve pre vás. Chcem obojok pre jedného psa alebo statickú jednotku proti štekaniu pre viacerých psov?

 Faktory ktoré treba zvážiť pri výbere obojku proti štekaniu

psy

Ako si vybrať obojky proti štekaniu podľa veľkosti psa

 

Väčšina výrobcov pri obojkoch proti štekaniu v dnešnej dobe uvádza takzvané univerzálne použitie pre všetky plemená a veľkosti psov. Avšak pri prémiových značkách ako PetSafe alebo SportDOG výrobca špeciálne vyvinul aj modely pre malých a veľkých psov.

Univerzálne obojky proti štekaniu – pre všetky plemená a veľkosti:

Jedná sa o obojky proti štekaniu, pri ktorých výrobca uvádza univerzálne použitie pre všetky rasy a veľkosti psov. So skúsenosti vám radíme aby ste sa viac menej riadili podľa váhy a veľkosti obojku. Aby sa Vám nestalo, že na malé plemeno si kúpite obojok s váhou viac ako 100gr.

Obojky proti štekaniu pre malé psy

Jedná sa o obojky proti štekaniu špeciálne vyvinuté pre malé psy. Okrem menšej váhy obojku je oveľa dôležitejšie, že výrobca špeciálne upravil obojok pre malé plemená. Jedná sa buď o softvérové nastavenie, alebo o intenzitu korekcie, ktorá je upravená práve na menšie plemená psov. V prípade, že máte plemeno psíka do 8kg, jednoznačne vám odporúčame si vybrať práve tento typ obojku proti štekaniu.

Obojky proti štekaniu pre veľké psy

Jedná sa o obojky proti štekaniu špeciálne vyvinuté pre veľké psy. Viac menej platí všetko čo je opísané pri obojkoch pre malé psy až na ten rozdiel, že výrobca ich špeciálne vyvinul pre veľké plemená. Okrem váhy obojku, softvérového nastavenia sa jedná aj o možnosť si nastaviť väčšiu intenzitu korekcie.

Tu je dôležité si uvedomiť, že obojky proti štekaniu pre veľkých psov je možné použiť aj pre menšie plemená - hlavne tie tvrdohlavejšie, kde si potrebujete nastaviť intenzívnejšiu korekciu ak je to nutné.

ilustracia tien

 

obojky proti štekaniu s ultrazvukovou korekciou

 

Ako si vybrať obojky proti štekaniu podľa korekcie

 

ikona ultrayvuk» ULTRAZVUKOVÉ OBOJKY PROTI ŠTEKANIU - S ULTRAZVUKOVOU KOREKCIOU

Vo všeobecnosti ide síce o málo efektívnu formu, pokiaľ však máte poslušného psíka, ktorý nie je príliš tvrdohlavý, rýchlo sa učí a osvojuje si určité modely správania, bude mu stačiť i zvukový signál vo vysokých frekvenciách. Prístroj je bezpečný a pes počuje len nepríjemný zvuk. Sluch je 100% chránený.

Ponuka obojkov s týmto typom ultrazvukovej korekcie nájdete:  TU

________________________________________

ikona vibracia» VIBRAČNÉ OBOJKY PROTI ŠTEKANIU - S VIBRAČNOU KOREKCIOU

Prostredníctvom nízkofrekvenčných vibrácií cíti pes mierne „mraučanie“ v oblasti hlasiviek, teda na spodnej časti krku. Ide o pomerne efektívny spôsob pri obmedzovaní štekania, ktorý je vhodný pre malé i stredné plemená. V prípade veľkých psov by však efekt nemusel byť postačujúci.

Ponuka obojkov s týmto typom vibračnej korekcie nájdete:  TU

________________________________________

 » Ikona sprejSPREJOVÉ OBOJKY PROTI ŠTEKANIU - SO SPREJOVOU KOREKCIOU

Obojok, v prípade šteknutia, vystrekne citronelový alebo bezpachový sprej, ktorý je pre zviera nepríjemný. Pri tomto spôsobe sa nedá jednoznačne určiť, ako pes zareaguje. Bojazlivý typ určite pochytí, že ho čaká niečo nepríjemné, avšak odvážny a hravý by nemusel „pochopiť“, že ide o spôsob, ktorý ho má odnaučiť štekať.

Ponuka obojkov s týmto typom sprejovej korekcie nájdete:  TU

________________________________________

ikona staticka korekcia» OBOJKY PROTI ŠTEKANIU SO STATICKOU KOREKCIOU

Najefektívnejší spôsob zamedzenia štekania je statická korekcia, ktorá prešla mnohými výskumnými procesmi a stále sa javí ako najlepší spôsob odnaučenia psa brechať. Obojok využíva impulz statickej elektriny vysielanej z dvoch kontaktov. Rovnako, ako všetky ostatné druhy, je maximálne bezpečný a na výber máte niekoľko stupňov korekcie, v závislosti od veľkosti i plemena.

Ponuka obojkov s týmto typom statickej korekcie nájdete:  TU

ilustracia tien

 

ilustracia

Ako si vybrať obojky proti štekaniu podľa technológie

 

V dnešnej dobe sú pri prémiových značkách ako PetSafe alebo SportDOG dostupné aj vylepšené softvérové technológie, ktoré vám zaručujú lepšiu detekciu štekania, prispôsobujú sa temperamentu psa a tým zaručujú efektívnejšie fungovanie pre vášho psíka. Tu je dobré si uvedomiť, že každý obojok proti štekaniu je aktivovaný vibračným senzorom. To znamená, že sa aktivuje len vtedy keď zachytí vibrácie s hlasiviek toho psíka na ktorom je nasadený.

» TECHNOLÓGIA „PERFECT BARK TECHNOLOGY“

» Technológia PerfectBark™ Technology – Okrem vibračného senzoru sa využíva aj mikrofón. Ide o duálnu detekciu, ktorá kombinuje vibrácie a mikrofón na elimináciu falošných spúšťacích signálov. Táto exkluzívna technológia zaručuje, že sa obojok aktivuje a vydá korekciu iba v prípade ak zachytí vibrácie z hlasiviek psa ako aj zvuk pri štekaní alebo aj pri zavýjaní.

Tento spôsob detekcie je vhodný nielen na bežné štekanie ale aj proti zavýjaniu. Niekedy je možné, že ak pes zavýja a nie šteká, klasický obojok len s vibračným senzorom nedokáže efektívne detekovať vibráciu hlasiviek a tým pádom sa aktivovať. To znamená že obojky proti štekaniu s PerfectBark™ technológiou sú vhodné aj proti zavýjaniu.

Obojky proti bežnému štekaniu nájdete:  TU

Obojky proti zavýjaniu (s PerfectBark™ technológiou) nájdete:  TU

 

 ________________________________________

» TECHNOLÓGIA „TEMPERAMENT LEARNING“

Táto technológia umožňuje obojku, aby sa automaticky prispôsobil temperamentu psa a vyslal tak čo najmenej a čo najúčinnejších korekcií. Obojok si jednoducho zapamätá, aká silná úroveň korekcie je nutná pre daného psa, aby prestal štekať. Pri ďalšej aktivácii obojku štekaním psa sa obojok spustí buď na tejto úrovni alebo o úroveň nižšie. Takýto výcvik je pre psa najúčinnejší a želaný efekt sa dosiahne najrýchlejšie. Želaným výsledkom je, aby psík pochopil, že pokiaľ mu majiteľ založil obojok proti štekaniu, tak si neželá aby štekal. To znamená, že sa korekcie následne spúšťajú už minimálne alebo vôbec.

ilustracia tien

 

Ako si vybrať obojky proti štekaniu podľa kvality výrobcu

 

Hodnotenie kvality produktu a jeho výrobcu je vždy tak trochu subjektívna vec. Samozrejme pokiaľ sa výrobok pokazí tak je pokazený, avšak pokiaľ chceme hodnotiť kvalitu prevedenia výrobku, spoľahlivosť technológie a pri obojkoch proti štekaniu aj kvalitu dostupných manuálov, návodov na výcvik a použitia výrobku je vždy otázne, kto vám dané hodnotenie poskytuje. My Vám chceme sprostredkovať informáciu o organizácií, ktorá združuje najvýznamnejších výrobcov elektronických zariadení.

 

ECMA™ - The Electronic Collar Manufacturers Association™

ECMA

Filozofia a cieľom organizácie ECMA™ je vyvíjať produkty, ktoré podporujú dobré životné podmienky zvierat a zlepšujú komunikáciu a vzťahy vlastníkov s ich domácimi miláčikmi. Zlepšovanie komunikácie medzi domácimi zvieratami a ich majiteľmi, sa zároveň aj upevňuje ich vzájomný vzťah. Členovia tejto organizácie sa zaviazali dodržiavať štandardy kvality výrobkov, ich humánnosti a bezpečnosti pre zvieratá. Poskytovaním a udržiavaním najaktuálnejších výcvikových postupov, dôkladne spracovanými používateľskými príručikami a manuálmi, umožnia vlastníkom efektívne, zodpovedne a humánne používať výcvikové elektronické systémy.

Inými slovami, výrobca, ktorý je členom tejto organizácie, okrem dodržiavania štandardu kvality výrobkov, ich humánnosti a hlavne bezpečnosti pre zvieratá, sa zaväzuje poskytovať odborné a dôkladné príručky a manuály, ktoré zaistia správne používanie elektronických zariadení.

 

ilustracia tien

 

ilustracia

Ako si vybrať obojky proti štekaniu podľa značky

V dnešnej dobe je na trhu množstvo výrobcov a značiek, ktoré ponúkajú rôzne typy a aj rôzne kvality obojkov proti štekaniu. V našej ponuke nájdete len overené značky.

________________________________________

Obojky proti štekaniu Petrainer

logo PetRainer

Jedná sa o obojky proti štekaniu od čínskeho výrobcu iTronic. Sú veľmi cenovo prístupné a pomerne spoľahlivé. Sú určené hlavne pre zákazníkov, ktorí nevyžadujú pokročilé technológie a sú cenovo orientovaný zákazníci.

Výrobca Petrainer nie je členom organizácie ECMA.

________________________________________

Obojky proti štekaniu Numaxes

ECMA

logo numaxes

Jedná sa o obojky proti štekaniu od európskeho – francúzskeho výrobcu Numaxes. Od tohto výrobcu máme pomerne širokú ponuku od základných modelov až po prémiové modely. Jedná sa o veľmi kvalitné zariadenia.  

Výrobca Numaxes je členom organizácie ECMA, čo vám zaručuje kvalitu a spoľahlivosť neškodnosti výrobkov na zdravie Vášho psíka.

 

 ________________________________________

Obojky proti štekaniu Garmin

Jedná sa o obojky proti štekaniu od amerického výrobcu Garmin. Značku Garmin asi nie je potrebné bližšie predstavovať. Jedná sa kvalitné obojky proti štekaniu na ktoré sa môžete vždy spoľahnúť.

Výrobca Garmin nie je členom organizácie ECMA

 ________________________________________

Obojky proti štekaniu PetSafe ECMA

PetSafe logo

Jedná sa o obojky proti štekaniu od amerického výrobcu Radio Systems Corporation. Radio Systems Corporation je jednoznačne najväčší svetový výrobca elektronických zariadení. Je najväčší inovátor v danom segmente a je držiteľom značiek PetSafeSportDOG. Obojky proti štekaniu PetSafe sa vyznačujú veľkou kvalitou a v ponuke máme od základných modelov aj prémiové modely s pokročilými technológiami. Značka PetSafe má v ponuke všetky dostupné typy korekcie ako je ultrazvuková, vibračná, sprejová a statická korekcia.

Výrobca Radio Systems Corporation (PetSafe a SporDOG) je zakladateľom a členom organizácie ECMA, čo vám zaručuje kvalitu a spoľahlivosť neškodnosti výrobkov na zdravie Vášho psíka.

 ________________________________________

Obojky proti štekaniu SportDOG ECMA

logo SportDOG

Jedná sa o obojky proti štekaniu od amerického výrobcu Radio Systems Corporation. Radio Systems Corporation je jednoznačne najväčší svetový výrobca elektronických zariadení. Je najväčší inovátor v danom segmente a je držiteľom značiek PetSafe a SportDOG. Obojky proti štekaniu SportDOG sa vyznačujú veľkou kvalitou a sú určené na profesionálne a náročné použitie. Ako jediný na trhu majú obojky SportDOG plnú vodotesnosť s garanciou na tlak až do hĺbky 7,5m. V ponuke máme všetky modely s pokročilými technológiami.

Výrobca Radio Systems Corporation (PetSafe a SporDOG) je zakladateľom a členom organizácie ECMA, čo vám zaručuje kvalitu a spoľahlivosť neškodnosti výrobkov na zdravie Vášho psíka.

 ilustracia tien

 

 
Pozrieť komplet ponuku
 

 

 

obojky proti stekaniu